fbpx

Browse By

Advertising

ВИДЕО: Од Егејска Македонија – Велат дека не нема

Викендов на прослава во Егејска Македонија или како што Грците сакаат да кажат Северна Грција се играа Македонски ора, се пееја Македонски песни. На следното видео можете да ја видите атмосверата од Чичигаз или познато денес како Ставродроми. Жителите на Чичигаз не ја заборавиле традицијата која продолжуваат да ја негуваат. Погледнете го видеото подолу.

%d bloggers like this: