Browse By

Advertising

Галиите во Вардар ќе бидат отстранети

Градоначалникот Петре Шилегов дал наредба да започне отстранувањето на бродовите во реката Вардар.

 

-Наредив да започне постапка за дислоцирање на галиите, во тек се постапките како ќе бидат созреани одлуките за носење така ќе бидат објавени, рече Шилегов.

Дали и колку ќе бидат обесштетени сопствениците Шилегов не прецизира, рече дека не е донесена дефинитивна одлука, а кога ја донесат, јавноста и сопствениците ќе бидат информирани.

Градоначалникот Шилегов изјави дека за дислоцирање на галиите и уривање на мостот за панорамското тркало потребни ќе бидат околу 5 милиони евра.