Browse By

Advertising

Генералот Методи Хаџи Јанев : „Здружени сме најсилни“(Галерија)

„Есенска Бура“ продолжува на Армискиот полигон Криволак. Синхронизираните акции и координиран настап кој го изведуваат специјалните единици на АРМ и МВР, со поддршка од воената полиција и пешадиските единици, како и институциите на кризниот менаџмент, ни даваат за право да констатираме дека имаме огромен потенцијал за ефективно справување на соодветен начин со кризни ситуации од секој облик. Впрочем фотографиите доволно говорат за ефективноста на „Волците“,Тигрите“, Ренџерите“„„Единицата за ЕЗЦ“ ,Скорпиите“, „Воената полиција“„ и хеликоптерските единици на МВР и АРМ .