Browse By

Advertising

Мала инвестиција голема заработка

Со инвестиција од 5.000 евра за еден хектар малини, од првата берба може да се заработат 14.000 евра.
Дали знаете дека во Македонија се одгледуваат најблагите малини во Европа? Дали знаете дека тие што ја пробале малината од Полог повторно ја бараат? Дали знаете колку може да се заработи со одгледување малини на само еден хектар земјиште? Овие прашања за „Иновативност“ ги одговори Синиша Стефановски, сопственик на „LK Raspberry” од Тетово која во село Јанчиште има плантажи со малини и ладилник за нивно брзо смрзнување.

За повеќе информации посетете ја страната на „Иновативност“, ќе ја дознаете целата приказна за инвестицијата.