Browse By

Advertising

Ова дете(7) заработува 22 милиони годишно, а работи она што децата најмногу го сакаат(Видео)

Седумгодишното дете кое ги оценува детските играчки заработи 22 милиони долари на “Јутуб” во 2018 година, најмногу од сите “jutubers”. Списанието Форбс изјави дека малиот Рајан од “Ryan Toys Review” го надмина Џејк Поле за 500.000 долари.

Видео снимки објавува скоро секој ден. Неговата популарност вртоглаво се искачи откако објави видео во јули 2015 година, со преглед на играчка од огромно јајце. Станува збор за повеќе од 100 играчки кои се наоѓаат во големo јајце од цртаниот филм “Аути”, и ова видео досега е видено преку 800 милиони пати.
Заработката на Рајан, која не вклучува даноци или такси што ги наплаќаат адвокатите, двојно се зголемила во однос на претходната година.Каналот беше отворен од неговите родители во март 2015 година,а видеата на Рајан се гледаа скоро 26 милиони пати, и го следат 17,3 милиони луѓе.
Од Форбс велат дека само еден од речиси 22 милиони евра доаѓа од рекламиte кои се појавуваат пред видеата, додека другите се заработени од спонзорирани објави.