Browse By

Advertising

Се роди најголемото бебе во Македонија (ФОТО)

На скопската Клиника за гинекологија и акушерство во изминатиот месец се родило најголемото бебе во државата.Иако во нашата држава наталитетот е со мал процент, сепак има и убави вести на кои сите можеме да бидеме среќни. Здравото машко бебе е тешко 5.700 грама и долго 55 сантиметри. Бебето се родило по природен пат. Просечната тежина на бебињата при породување е меѓу 3.000 и 4.000 грама. Преземено од :https://kurir.mk/