Browse By

Advertising

СИТЕ БИ САКАЛЕ КАЈ НЕА НА ОБУКА: Обожавам да го држам пиштолот, тогаш се чувствувам моќно! (ВИДЕО)

Таа побарала да биде во борбените сили, кога почнала задолжителна воена служба во 2012-та година. Наместо тоа, добила комфорно биро.
Слободен печат пред 15 минути 0 271
Орин Џули, ветеранка на израелската IDF, е позната на социјалните мрежи како самопрогласена „кралица на оружјето”, а вели дека е љубоморна на американските закони за огнено оружје бидејќи не се остри како израелските.

Џули за „Daily Caller“ изјавила дека САД имаат најдобри закони за оружје на светот и ја изразила својата фрустрација дека, и покрај нејзините години активна должност во Израелските одбранбени сили, таа не е во состојба легално да поседува огнено оружје како цивил во својата родена земја.

Таа побарала да биде во борбените сили, кога почнала задолжителна воена служба во 2012-та година. Наместо тоа, добила комфорно биро.