Browse By

Advertising

Со чипови во училишните униформи против бегањето од часови?!

Неколку училишта на југот од Кина користат „паметни“ училишни униформи со чипови за да можат да надгледуваат дали учениците бегаат од часовите, известуваат кинеските медиуми.

Униформите имаат чипови кои ги локализираат учениците и можат да го регистрираат секое влегување или излегување од училиштето, навеле медиумите повикувајќи се на фирмата која произведува такви униформи.

„Кога ученикот ќе стигне во училиште, чиповите го фотографираат неговото влегување во зградата“, изјавил директорот на едно основно училиште во провинцијата Гуејџоу која ги користи „паметните“ униформи од ноември.

Повеќе за ова на порталот „Мајка и дете“.

Фото: Pixabey