Browse By

Advertising

Студентите оставени на цедило во студентските домови „Стив Наумов“ и „Кузман“

И покрај тоа што излегоа списоците за студентските домови Државниот студентски центар не е спремен за вселување на студентите.

Откако надлежните цело лето не успеаа да направат распоред на легла помеѓу пријавените студентите вчера направија импровизирани кампинг населби во дворовите на студентските домови „Стив Наумов” и „Кузман Јосифовски Питу”.

Оваа не е првпат да се случува со списоците и чекање на соби поради големиот обем на луѓе кои се пријавуваат во овие студентски домови. Но сепак тоа не е причина за студентите да бидат оставени а цедило . Затоа не се чудете кога истите овие ќе си заминат од тука поради овие работи „кучешкиот“ живот на еден студент .