Browse By

Advertising

Јас и официјално сум Македонец и горд сум на тоа! Тимур Дибиров(видео)

Во последната емисиja „Улица Македонија“ гостин беше ракометната ѕвезда на Вардар, Тимур Дибиров. Во еден дел од емисијата, Дибиров вели дека официјално е Македонец и дека е горд на тоа.

,,Јас сум официјално Македонец и имам право на пасош. И моите деца се Македонци, затоа што ќерката е тука родена во Скопје. Јас сум горд на тоа, мене не ми треба пасош само за да играм за репрезентација, јас земам пасош за Македонија да биде моја следна земја. Многу ја сакам Македонија и зошто да не, вели Дибиров.‘‘ Преземено од :https://republika.mk/