Browse By

Advertising

Ја изгуби битката со тешката болест, но остави траг во бескрајот -Оливер Драгојевиќ

Легендарниот пејач Оливер Драгојевиќ почина денеска во пет часот во Сплитската болница на 71 година, една година по дијагностицирањето на ракот, објавува хрватскиот сајт 24.Х.Р.

Драгојевиќ е легенда на српската музичка сцена, која почина  една година по неговата дијагностицирана пневмонија.

Додека се лечи на хемотерапија, Оливер до последниот ден најде време за семејството, пријателите и музиката. Умор не можеше да го спречи ниту да подготви еден од своите концерти на крајот од минатата година.

“Деновите ги поминувам дома каде што свирам и пеам. Знаете, во текот на утрото, ќе земам гитара и ќе свирам, и така цел ден. Не е тешко, тоа го гледам како еден вид на рекреација,”
Фановите го гледаа на сцена на 16 октомври во Сплит ХНК на концертот “Верувај во љубовта”, организиран од страна на Капитен лига против рак.