Browse By

Advertising

Monthly Archives: January 2018

Mодна ревија „Сите стоплени во зима“

За жал, многу наши сограѓани се соочуваат со проблемот на недостаток од топла зимска облека. Затоа, секое мало мрдање со прст за да се донира користена зимска облека која повеќе не се носи, значи многу. Цел на акцијата „Сите стоплени во зима“ на иницијативата Мрдни

Што мислат децата за Доналд Трамп ?

Џими Кимeл направи многу добро шоу по повод 1 година од администрацијата на Трамп. Анализите покажаа дека 37% го обожаваат во Америка но тоа се возрасните , но децата мислат поинакво погледнете :

Шарпланинец убива волци во одбрана на стадото (ВИДЕО)

Шарпланинецот е надалеку познат по неговата убавина, лојалност и борбеност, а најдобар доказ дека ги оправдува овие епитети е подзаборавеното видео на кое овој пес е прикажан во неговата исконска улога-одбрана на стадата овци кои се чувале и се уште се чуваат на Шар Планина.

„Бестрашните“- видео посветено за Македонските ракометари

Македонија се сака и кога победува и кога губи! Македонските ракометари не направија одново горди на ова Европско првенство и покрај тоа што среќата им го заврти грбот кога беше најпотребно. Сепак, Македонија од пред векови нема поголеми херои, толку бестрашни и толку пожртвувани за

Не си фер што замина, Тоше…

И џабе кажуваме, џабе плачеме. Не си фер, што некогаш и те мразиме. Од сакањето те мразиме! Кој си да дојдеш, да испееш, да се испозаљубиме во тебе, да кубеме коси… За на крај да заминеш? Не си фер, Тошенце. И џабе кажуваме дека те

Додека вечерва на -2°С ние заспиваме во нашите топли домови, некој спиеше на булеварот надвор …

Сограѓани мои, додека вечерва на -2°С ние заспиваме во нашите топли домови, еден човек среде Скопје спие покриен само со едно ќебе, врз парчиња стиропор, на пешачкиот на Бит Пазар, среде булеварот К.П. Мисирков. Овој човек не е од оние што ви досаѓаат по семафори,

Ни остави песни за да не утеши и да не потсети како е да се биде човек

Тој не научи на вредности на кои треба да почива универзумот, ни остави песна за да не теши и да не потсети како е да се биде човек . Ни докажа дека музиката не познава граници ни предрасуди. Тој е човекот кој ни покажа дека

„Нема слаба љубов, таа може да биде само силна или воопшто да не постои“

Ете признавам, виновна сум. Одамна ви немам пишано. Со право ме искаравте. А ја па, како послушно девојче пред строг татко, веднаш подлегнав на прекорот и потрчав да ви се вратам. Сакам да ви признаам нешто денес. Знаете .. . Јас ве сакам. И тие