Browse By

Advertising

Daily Archives: February 5, 2018

Познат македонски фудбалер од Делчево гладува -Апел за помош

ЈнВенцислав Симоновски, позната македонска фудбалска легенда, денес трпи за леб. Човекот кој во 1987 година беше дел од шампионскиот тим на Вардар кој ја освои шампионската титула на тогашна Југолавија, сега заборавен од сите го тегли најтешкиот дел од својот живот, осамен, гладен и во

„Учете ги своите ќерки да бидат жени кои кога одат по улица земјата ќе се тресе од нив “

Учете ги своите ќерки да бидат жени кои кога одат по улица земјата ќе се тресе од нив. Не им купувајте играчки розеви шпорети и тавчиња, купувајте им книги. Терајте ги да читаат, да учат, да бидат информирани за многу работи, за кога ќе седнат

Малиот Иле од Демир Капија води тешка борба со болеста – Апел за помош

Малиот Иле од Демир Капија има само 8 години, а треба да води тешка борба со болест која за жал се вгездила токму кај него. На Иле му е дијагностицирана Малигна неоплазма на рбетен мозок, поради што е неопходна итна операција која чини 15.000 евра.