Browse By

Advertising

Daily Archives: February 13, 2018

Кој го контролира загадувањето во Скопје ?

Според податоците од Институтот за јавно здравје, најчестите болести во земјата и во Скопје се поврзани со загадениот воздух. Дури 40% од луѓето, кои се лекувани во амбулантите, имале заболувања на респираторниот и на циркулаторниот систем, а 55% од децата до шестгодишна возраст страдаат од