Browse By

Advertising

Daily Archives: February 18, 2018

Недела навечер …

Да бидеш нечија сабота, убава, нашминкана , намирисана , и добра во кревет, и не е така лошо.Лошо е ако на тој ист човек не сте и недела .Недела навечер е огледало на нашите животи.Најчесто , најголемо и најстрашно огледало на нашите животи .Како она

„ Ако може Бог да прости, тогаш кој сум јас да не можам ? “

Денеска православните христијани го празнуваат празникот Прочка, ден кога со суво грозје, портокал или јаболко си ги простуваме гревовите и подавајќи рака си посакуваме здравје, среќа и љубов. Откако три пати ќе се поклони помладиот му вели на постариот: „Прости ми!“ на што овој одговара: