Browse By

Advertising

Daily Archives: January 6, 2019

Христос се роди, честит Божиќ!

„Раѓањето на нашиот Господ и Спасител Исус Христос е осмислувањето на нашето постоење. Со раѓањето на Исус Христос, нашиот живот повторно доби смисла, затоа што до тогаш, заради гревот, човекот испадна од заедницата со Бога и постана смртен и несреќен и неговиот живот немаше смисла.

Празниците се прекрасни, но боли празното столче на кое некогаш седеше мама, тато, баба, дедо…

Ги прелистуваме албумите, ги галиме фотографиите. Одиме на гробиштата и носиме цвеќе. Им го носиме омиленото јадење, го делиме споменувајќи ги. Понекогаш дури и им зборуваме. Звучи будалесто, но тагата се размрзнува, некако олеснува. Им се жалиме, им се фалиме, си поплачуваме. Нежно ги бакнуваме