Browse By

Advertising

Daily Archives: February 17, 2019

Ова последна снимка од Шабан Шаучич : После овие песни замина во вечноста

Светот остана без кралот на народната музика Шабан Шаулиќ, кој загина во сообраќајна несPеќа во Германија, која ја доживеа после настап во клубот Фаринда. Тој настапил со колешката Теа Таировиќ, а после тоа доживеал тешка сообPаќајна несPеќа после која починал. Ова е последна снимка од

Kралот на српската народната музика почина во тешка собраќајна незгода – Шабан Шаулич

Кралот народна музика, Шабан Саулиќ, почина по сериозна сообраќајна несреќа во Германија. Според неофицијални информации, ѕвездата на народната музика во автомобилот била со возачот и кумот, а несреќата се случила во близина на Билефелд, во кој пеел вечерта. Еден од најпознатите пејачи на народната музика