Connect with us

Вицотека

Виц на денот:Се возат Македонец, Грк и Албанец во Албанец во авион

Published

on

Се возат Македонец, Грк и Албанец во авион и се случило несреќа и паднале од авионот во некоја џунгла, по некое време ги нашле човекојадци и им рекле:
– Ако издржите по 10 работи да ви бутнеме во газот ве пуштаме на слобода. Овие се сложиле.
Оди прв албанецот му бутаат 10 сливи, после третата почнува да писка, не издржува и го изеле.
Оди втор македонецот му бутаат петровки, после седмата се насмејува и не издржува и го изеле.
После некое време се сретнуват албанецот и македонецот во рајот и албанецот му вика на македонецот:
– Зошто бе македонче не издржа уште 3 петровки, се насмеа и те изедоа човекојадците?
– Ќути брат, видов дека на гркот му спремаат 10 лубеници.

—–

Летале Србин, Словенец и Македонец со авион, кога наеднаш откажале моторите и почнал да паѓа авионот. Се вртат тројцава и гледаат само два падобрана. Словенецот вика:
– Слушајте луѓе, ние сме мала држава, плус најпаметни, јас мислам заслужувам еден падобран.
– У право си – вика Србинот, грабнува еден падобран, му го дава на Словенецот и овој скока.
– Шо прајме сега, ние сме двајца, а само еден падобран – прашува Македонецот.
А Србинот одговара:
– Не бери гајле, имаме два падобрана. На Словенецот му дадов празна торба, он е паметен, до доле ќе смисли нешто.

—–

Си биле Русин,Американец и Македонец. Се фалеле кој што побарзо може да направи:
-Русинот рекол: е ние во 9-часот правиме подморница таа во 11-часот плива.
-Американецот рекол: е ние во 9-часот правиме авион тој во 11-часот лета.
-Македонецот рекол: е ние во 9-часот правиме ракија во 11-часот сме тапа пијани.

Continue Reading

Вицотека

Виц на денот : Грк, Албанец и Бугарин фатиле златна рипка

Published

onГрк, Албанец и Бугарин фатиле златна рипка.
– Сакам во Македонија да има ерупција на вулкан – рекол Гркот.
– Сакам во Македонија да има поплава – рекол Бугаринот.
– Сакам во Македонија да има земјотрес – рекол Албанецот.
– Готово – рекла рибата…
Гледаат сред Солун изникнал вулкан, Бугарија била поплавена со вода, а Албанија била срамнета со земја.
– ЗЛАТНА РИПКЕ, ШТО НАПРВИ?!!!
– ИИИ, ИЗВИНЕТЕ ГЛЕДАВ СТАРА КАРТА ОД МАКЕДОНИЈА!

Continue Reading

Вицотека

ВИЦ: Тетовчанец должи 50 евра

Published

on

После Тетовска свадба
Младиве ги отвораа пликојте

Младожењава вика
Ејјјјј еве од чичко ми плик

Ај да видимо колку Упикал…..
…….У нутра Писменце

ВИ ДУЖИМ 50 ЕВРА

Continue Reading

Вицотека

Виц на денот: Што прави Бугар во Македонски музеј ?

Published

on

Отишол странец во Бугарја и напишал на едно ливче-Внатре нема ништо и го оставил на автомобилот (слушнал за бугарите каков народ се). Се врака тој по 2 часа и го нашол својот автомобил искршен а на него ливче – Аз сам длжен да проверам

Што прави Бугарин во македонски музеј?…..КРАДЕ ИСТОРИЈА

Отишол некој бугарин да краде банка.Влегол во банката и рекол:

-Сичко на земјата!!!

И луѓето исплашени веднаш сите легнале. И пред да дојде бугаров до парите се свртел и прашал:

-Сичко ли сте на земјата, си ги заборавив очилата!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Трендинг

Copyright © 2020 Булевар.мк

error: