Connect with us

Инфо +

Со 6.000 денари ваучер ќе можат да пазаруваат само во дуќани кои ќе ги избере Владата, до 25 декември

Published

on

Во Собранието стаса законот за финансиска поддршка на граѓаните – предвидува на сметка да добијат по 6.000 денари граѓаните со низок доход, пензионери кои имаат до 15.000 пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица од 16 до 29 години, самохрани родители, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат дејност во културата, филмски работници и естрадни уметници. Конечната листа кој се ќе добие помош сепак ќе ја изготвуваат неколку институции, а ќе биде објавена на kupuvamdomasno.mk откако Законот ќе биде изгласан во Парламентот и ќе биде објавен во Службен весник. Кога ќе се стаса со ова законско решение е непознато, затоа што материјалот само што е пратен во собраниските служби, но во него стои дека парите кои ќе ги добијат граѓаните ќе треба да ги потрошат до 25 декември годинава.

Фактор ви открива детали од законот – парите ќе легнуваат на сметка во банка во коjа физичкото лице има постоечка трансакциска сметка и која во рок од пет дена од денот на влегување во сила на овој закон потпишала договор со Владата. Ако нема сметка во банките кои со Владата потпишала договор тогаш лицето добитник, на помош ќе треба да отвори сметка во таква банка.

Continue Reading

Инфо +

“Игорче бегај од тука додека си млад”

Published

on

Дами и господа нашиот Игор Џамбазов :

Continue Reading

Инфо +

Девојка од Штип: Спиeв со половина фирма и никој од нив меѓу себе не знаеше за тоа!

Published

on

Девојка од Штип: Спиeв со половина фирма и никој од нив меѓу себе не знаеше за тоа!

Не само што сакав да имам со многу луѓе, туку сакав и сите да ги лажам.

Тоа беше клучната работа која ме возбудуваше. Обичниот живот ми беше досаден

Кога станува збор за тоа, отсекогаш знаев дека моите интереси се значително поразлични од интересите на нормалните луѓе.

Ме возбудуваа многу работи кои останатите многу лесно би ги класифицирале како чудни. Имам многу чудни феtиши и многу мастуp*ирам.

Најлошо од сè, или најдобро, во зависност од вашата перспектива, ништо не ме возбудува повеќе од групен.

Ова го открила една девојка под псевдоним Штипјанка која ја споделила својата приказна за блогот за анонимни исповеди.

Извор: https://dokazm.mk/devojka-od-shtip-spiev-so-polovina-firma-i-nikoj-od-niv-megu-sebe-ne-znaeshe-za-toa/?fbclid=IwAR3ZhKvIvg5ev3Ds9AIg_KpPBQEWITEqRhuL-giIDUfAi699doYhLlmcS-s

Continue Reading

Инфо +

Џамбаски: „Бугарскиот град Велес е најголемата фабрика за лажни вести“

Published

on

Џамбаски кажа и дека Македонија е еден од центрите на црни пропагандни операции на руско-кинески служби.

„Најверојатно знаете дека во градот Велес, убавиот, некогаш бугарски град Велес се наоѓа најголемата фабрика за лажни вести во Европа која директно ја пренесува руската пропаганда од фабриката во Санкт Петербург“, додава тој.  

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Трендинг

Copyright © 2020 Булевар.мк

error: