Претепаниот секретар на бугарскиот клуб од Охрид е пренесен на лекување во Софија со АВИОН !

Христијан Пендиков – претепаниот секретар на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид, е пренесен во Бугарија со владиниот авион „Фалкон“, јавуваат бугарските медиуми. Двајца лекари и една медицинска сестра од Воената медицинска академија во Бугарија го придружувале повредениот. Неговата состојба според тамошните медиуми е сериозна и му претстои операција. Медиумите известуваат дека нападот врз … Continue reading Претепаниот секретар на бугарскиот клуб од Охрид е пренесен на лекување во Софија со АВИОН !