Бугарин на Деве Баир: „Си го продадовте името за 5 чрвени на Грците!“

Тензично беше денеска на граничниот премин „Деве Баир“, каде падна системот за контрола и во моментот се работи на негово оспособување. Бугарски државјани кои утрово тргнаа кон Скопје за да се поклонат на гро бот на великанот Гоце Делчев, не можеа да влезат во државата, по што избија и тензии и кавги со граничните полицајци. … Continue reading Бугарин на Деве Баир: „Си го продадовте името за 5 чрвени на Грците!“