December 7, 2019

Булевар

На вистинското место

Барал да го погребаат со 60.000 долари, за да го подмити Бога да му ги прости гревовите, неговиот спокој не траел долго

Долго имал проблеми со здравјето, па последниот ден од животот планирал што и како да му каже на Бог кога ќе се сретнат на Судниот ден.

Педесетгодишниот Чарлс Обонг од Уганда побара од неговата сопруга да го погреба со многу пари за да му плати на Бога и да побара со пари да му ги прости сите гревови.

Чарлс работел како повисок службеник на министерството и со години ги собирал пари што ќе ги однесе во гроб. Неговата зет потврди дека Чарлс барал од неговата сопруга да го закопа со залиха од околу 60 илјади долари.

Парите сакал да му дадат на Бога во замена за гревовите што ги направил додека бил жив.

Погребан е во Северна Уганда во многу скапоцен ковчег, но неговото спокојство не траело долго, имајќи предвид дека гробот е откопан и ограбен.

%d bloggers like this: