November 22, 2019

Булевар

На вистинското место

Ајнштајн: Слабите луѓе се одмаздуваат. Силните простуваат. Интелигентните игнорираат!

Денес речиси нема никој кој е жив а да не го слушнал името на Алберт Ајнштајн и кој не бил допрен на овој или оној начин со неговите зборови на мудрост. Поради интензивната брилијантност и способност да ги сфати возвишените разбирања кои другите не ги правеле, често е повикуван да го даде своето мислење за многу теми кои ги опфаќаат подрачјето на наука и физика.

Неговите цитати се уште релевантни и денес како што биле и пред стотина години, а овие 10 од неговите најдобри цитати денес ќе ви помогнат да ја ослободите генијалноста во вас

1.Погледнете длабоко во природата, и потоа се ќе разберете подобро.

2.Не обидувајте се да станете успешен човек, подобро обидете се да станете човек од вредност.

3.Образованието е она што останува откако го заборавивме она што го учевме во школо.

4. Не можеме да ги решиме нашите проблеми со исто размислување кое го имавме кога ги создадовме.

5. Животот е како возење велосипед. За да останете балансирани, мора да се движите.

6. Важна работа е да не застанеме да прашуваме. Љубопитноста има свои причини на постоење.

7. Човек би требало да го бара она што е, а не она што мисли дека би требало да биде.

8. Држете се подалеку од негативни луѓе, тие имаат проблем за секое решение.

9.Логиката ќе ве води од А до Б. Фантазијата ќе ве води секаде. 1

0. Никогаш не се откажувајте од она што навистина сакате да го направите. Личностите со големи соништа се помоќни од оние со сите факти.

%d bloggers like this: