December 7, 2019

Булевар

На вистинското место

„ Ако може Бог да прости, тогаш кој сум јас да не можам ? “

Денеска православните христијани го празнуваат празникот Прочка, ден кога со суво грозје, портокал или јаболко си ги простуваме гревовите и подавајќи рака си посакуваме здравје, среќа и љубов.

Откако три пати ќе се поклони помладиот му вели на постариот: „Прости ми!“ на што овој одговара: „Простено да ти е и од мене и од Господа“, а некаде се вели само: „Простено да ви е“.Простувајте и нека ви простуваат не заборавајте сите сме луѓе правиме грешки , ако може Бога да прости тогаш кој сум да не можам …

%d bloggers like this: