January 22, 2020

Булевар

На вистинското место

Битолчани со своја парада на гордоста контра геј-парадата во Скопје

„Навредени “дека на 29 јуни во Скопје ќе се одржи „Парада на Гордоста“, битолчани се самоорганизираат , ден потоа, на 30 јуни (недела) 2019,  на Широк Сокак да организираат вистинска, како што велат,  парада.

“Таква каква ние и како град и како битолчани ја заслужуваме да ја имаме и негуваме. Настанот е јавен и добива голема популарност“ се вели на повикот преку социјалните мрежии на кои се споделува и  ЛИНК

По веста дека на 29 јуни во Скопје ќе се одржи Парада на гордоста , Битолчани ја поздравија ова инцијатива:

https://expres.mk/bitolchani-so-svoja-parada-na-gordosta-kontra-gej-paradata-vo-skopje/

%d bloggers like this: