Browse By

Advertising

Вчерашниот празник ни откри каква ќе биде 2019 година

Православните верници вчера го чествуваа воведението, односно воведувањето на света Богородица како тригодишно девојче во храмот.

Според народните верувања, каков е биде денот на овој празник таква ќе биде и наредната година.

Старите кажуваат: „Ако на Воведение паѓа дожд – наредната година ќе биде родна. Ако дува силен ветер – ќе биде неродна. Ако времето биде сончево и убаво – таква ќе биде и следната година”.

Извор: vecer.mk