November 22, 2019

Булевар

На вистинското место

Замор, дебелеење, чувство на студ – еве што значат тие симтоми

Овие и неколку други симптоми се поврзуваат со болести на тироидната жлезда, која после дијабетисот е една од најраширените болести на светот.
Според податоците на Светската здравствена организација, дури 2 милијарда луѓе имаат проблеми со оваа жлезда…
Најчести симптоми кои укажуваат на пореметување на оваа жлезда се:
-чувство на исцрпеност
-се чувствувате нервозно
-нагли промени на апетитот
-сува кожа
-болка во мускулите
-промена на времето за спиење
Она што е многу важно е тоа дека треба да обрнете внимание на исхраната и за почеток исклучете ја секоја храна која содржи глутен као што се тестенините и лебот.

%d bloggers like this: