fbpx
5G и Коронавирусот што е полемиката ?

5G и Коронавирусот што е полемиката ?

Полемиката е тоа што сите оние кои мислат дека Коронавирусот и 5Г се взаемно поврзани односно како што прочитавме една статија дека секаде каде што има 5Г технологија го предизвикала коронавирусот, полемиката е тоа што треба малце да ги проверите фактите пред да донесете одлука .


Штета е следна :

Имате луѓе кои не се разбираат во технологија и се старомодни во тој поглед не ги обвинуваме но кога ќе го нахраните еден таков човек со информација која го загрозува него и тие околу него станува воин, односно почнува една кампања што ја видовме низ социјалните мрежи со петиции, со различни статуси за заштита на човековите права што од нивната страна се тотално оправдани и браво за тој чекор.

Овие луѓе кои се информираат преку докторот Томас Куан кој е помеѓу најгледаните медицински видеа во моментов и е еден вид на сочна пропаганда.

Тој образложува како електромагнетните полиња влијаат врз вирусот со тоа што на некој начин го „размрдуваат нормалното во молекулите“ е тотално погрешна ова не го збориме ние зошто не сме на тоа ниво ова го кажуваат луѓе кои ја познаваат оваа бранша како на пример Џејсон Киндрачук професор на University of Manitoba кој вели:

„Вирусите не се создаваат само како начин да се справат со отровот“. Киндрачук објаснува зошто е сигурен дека глобалната пандемија е предизвикана од вирус, а не 5G. Вирусите, се мали парчиња генетски материјал опкружен со протеински слој. „Вирусот во суштина е инертен, сè додека тој во основа не се врзува за одредени типови клетки“, „Откако ќе влезе во нашиот систем, го ослободува својот геномски материјал и потоа во основа го користи нашето тело за да создаде се повеќе и повеќе копии од себе“.

Докажувајќи дека причината за глобалната пандемија не е од остатоци, Киндракук посочува на разни научни испитувања на коронавирусот, вклучувајќи го и фактот што истражувачите успеале да го издвојат физички и да ја постават низата на вирусот наназад и истата да ја користат за заразување на друг примат.

„Ние успеавме да го поставиме тој вирус во резус макаки, ​​кои е нечовечки примат и се многу слични на луѓето во однос на тоа како тие реагираат на многу различни патогени и болести “, рече Киндрачук.

„Тие животни се разболуваат со нешто што изгледа како вид на блага COVID-19. Затоа, мислам дека податоците се толку валидни“. Киндрачук исто така рече дека видел варијации на теоријата дека 5G предизвикува главоболки, замор многу пред појавата на СОВИД-19.

“Тоа е всушност нешто што „против-вакцини – заедница“ прилично често го користи како дел од нивниот аргумент против вакцинирање. Затоа, не сум изненаден. Не сум задоволен од фактот дека дури и за време на пандемија и глобална здравствена криза, нештата продолжуваат да се зголемуваат “, рече Киндрачук.

Има и други работи во видеото на Коуан кои не се точни ..

На пример, тој рече дека пандемијата на шпански грип(Шпанска треска) во 1918 година се совпадна со светското воведување на радио, докажувајќи дека радио брановите предизвикале појава на епидемијата. Сепак, првата комерцијална радио станица, XWA од Монтреал, започна да се емитува во 1920 година.

Тој исто така тврди дека здравствениот оддел во Бостон се обидел да експериментира со вирусот на грип од 1918 година со цел намерно зарази на здрави луѓе со слуз на заразени пациенти и дека резултатот е што здравите луѓе не се разболуваат.

Нема докази дека се случило досега. Единствените работи околу оваа приказна што ги најдовме на Интернет се поделени или е Куан во право или блоговите. Навистина, здравствените власти во тоа време, во Бостон и на други места, биле свесни дека епидемијата е предизвикана од вирус што може лесно да се шири.

Властите во Бостон ги замолиле жените кои се дружеле со морнари, една од првите групи кои биле зафатени од епидимијата, да не ги бакнуваат своите партнери за да не се пренесе болеста.

Одделот за здравство во Бостон беше дури е пофален во 1990 година во американскиот журнал за јавно здравје заради употреба на болници на отворено за да се забави ширењето на вирусот од 1918 година. Според прегледот на јавните здравствени досиеја, списанието открило дека „комбинацијата на свеж воздух, сончева светлина, скрупулозни стандарди на хигиена и маски за еднократно користење на лицето, се чини дека значително ги намали смртните случаи кај некои пациенти и инфекции кај медицинскиот персонал“.

Коуан тврди дека Вухан, локацијата на која започнала појавата на СОВИД-19, бил првиот град што го покрил 5Г. Тој инсистира на тоа дека ова е доказ дека овие две работи се поврзани. Сепак, градовите во Јужна Кореја и САД, имало 5G мрежи пред Вухан. Исто така, имајте во предвид дека Иран, едно од најлошите жаришта за COVID-19, нема мрежа од 5G, заедно со други земји како Јапонија и Малезија, исто така кои се погодени од пандемијата.

ДК

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: