fbpx
Објавен конкурсот за обука на воени пилоти во рамки на Министерство за одбрана

Објавен конкурсот за обука на воени пилоти во рамки на Министерство за одбрана

Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во рамки на Министерството за одбрана, денеска го објави Конкурсот за запишување на слушатели на стручно оспособување и усовршување на родот авијација за потребите на Армијата.

– Упатуваме повик до сите граѓани државјани на Република Северна Македонија кои имаат желба да станат воени пилоти и кои имаат завршено прв циклус на студии (стекнати најмалку 180 кредити според ЕКТС) и не се постари од 28 години да ги достават потребните документи најдоцна до 01 август 2019 година во Воената академија, Касарна „Гоце Делчев“ – Скопје, стои во објавениот конкурс.

Потенцијалните кандидати, се прецизира, во процесот на прием и селекција ќе подлежат на проверки на психофизичката способност, познавање на англискиот јазик, проверка – селекција на земја, проверка – селекција во воздух.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: