fbpx
Мажите кои пијат алкохол се ПОПРИВЛЕЧНИ од оние кои не пијат

Мажите кои пијат алкохол се ПОПРИВЛЕЧНИ од оние кои не пијат

За некои жени, мажите кои пијат многу се одбивни, но новото истражување открива дека тие всушност најмногу ги заведуваат жените.

Новите истражувања откриле дека жените побрзо ќе се за вљубуваат во маж кој консумира алкохол затоа што пиењето може да биде еволутивна форма на додворување. А тоа едноставно ги „топи“. Сметаат дека поднапиен маж е многу секси и тогаш ја прикажува целата своја машкост, но и искреност.

Од друга страна, важно е да се напомене дека мажите кои се во навика да се опиваат се изложени на здравствени ризици што носат со себе претерување со алкохол.

Истражувачите изјавиле дека големи количини на алкохол на рана возраст влијаат поинаку на оштетување на мозокот и кај мажите и кај жените, но потребни се понатамошни истражувања на оваа тема.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: