fbpx
Оваа Баба ги лекува луѓето со необичен третман – лижење на очите (Видео)

Оваа Баба ги лекува луѓето со необичен третман – лижење на очите (Видео)

80-годишната  бабa  Челебиќ од селото Црније веќе стана позната, оваа неверојатна стара баба е единствената личност на светот што ги третира/лекува луѓето со лижење на очите (буквално, лижење на вашето око), и бидејќи нејзините деца не сакаат да ја продолжат оваа практика (каде што нејзе ја учела старица од истото село, но и не е паметно да го наследат овој начин на лекување).

Ова значи дека нејзината неверојатна практика веројатно ќе изумре како метод на лекување заедно со неа еден ден. Бабата досега успеала да излечи повеќе од 5.000 луѓе (барем таа тврди) со лижење на очите, а луѓето доаѓаат да се најавуваат од целиот свет, пренесува DailyMail.

Постапката за лекување е едноставна: алкохолот го дезинфицира јазикот по што пациентот ги шири трепките, а јазикот на Баба го полира окото и го решава проблемот.
(Во кратки црти одвратно .. )

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: