fbpx
Ако зрачењето од мрежата 5G убивa птици, колку штети врз луѓето ? | Видео

Ако зрачењето од мрежата 5G убивa птици, колку штети врз луѓето ? | Видео

Стотици птици паднаа од небото во Хаг, Холандија, за време на експериментот на новата 5G мрежа која го тестираше опсегот, и дали новата безжична технологија ќе биде штетна за населението.

Вестите за штетните последици на птиците не се појавиле во медиумите, бидејќи на почетокот угинале само неколку птици, но кога во исто време тоа им се случило на уште 150 птици, кои паѓале во јавниот парк, луѓето почнале да се прашуваат што ги убило 297-те птици во Хаг. Наскоро воочена е антена на покривот на една зграда, која е тестирана во исто време кога угинале птиците и паднале од небото.

Истовреме е воочено дека чудно се однесувале и патки со гњуењње на главата под вода како би го избегнале зрачењето, додека другите одлетале до следниот канал. Оваа информација ја сподели Јохан Куле на неговата фејсбу профил.“Во меѓувреме добив повеќе информации кон крајот на октомври (2018) и дознав дека птиците се навистина жртви на експериментот”, напиша Куле.

Во Швајцарија, за време на тестирањето на 5G мрежата било забележано чудно однесување на кравите. Станува збор за експериментот во Гронинген кога цело стадо крави завршило во канал. Се стравува дека 5G мрежата погубстано ќе делува и на здравјето на луѓето на што предупредувале и експертите.

http://smhoaxslayer.com

http://www.roamingbuzz.com

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: