fbpx
„Немаме за леб, а не за онлајн настава“ – без електрична енергија и без основни услови за живеење во тетовско

„Немаме за леб, а не за онлајн настава“ – без електрична енергија и без основни услови за живеење во тетовско

Ова е 8 годишната Фатиме Хамиди, ученичка во трето одделение во основното училиште „Беса“, во село Бозовце тетовско. Фатиме мора да учи сама бидејќи не може да следи онлајн настава, а не може ниту да ја следи образовната телевизиска програма. Пред осум месеци им е исклучена електричната енергија поради неплатени сметки.

Целосната вест прочитајте ја тука.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: