fbpx
Плетените везови околу цел Мадрид на Ракел Родриго

Плетените везови околу цел Мадрид на Ракел Родриго

Дизајнерката и уметник Ракел Родриго ги поставува макро-деталните везови како инсталации за разни фасади околу Мадрид. Нејзините живописни инсталации се подготвуваат однапред со зголемени техники на вкрстување, користејќи ја густата низа завиткана на жичаната мрежа пред да се одвлече и да се стави на површина. Декоративните парчиња создаваат забавна, пикселизирана текстура која изгледа сосема поинаку од близу, наспроти од далеку.

 

Можете да видите многу повеќе тука: http://lustik.tumblr.com/post/149882336332/arquicosturacom-de-raquel-rodrigo

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: