fbpx
Јас сум медицинска сестра која се чувствува казнета во обидот да „бидам добар човек“

Јас сум медицинска сестра која се чувствува казнета во обидот да „бидам добар човек“

Девон Никол Охшл е медицинска сестра во болницата за итни случаи скоро пет години во округот Бразос, Тексас.Охшл напиша вирален фејсбук-пост за тешката одлука што таа и нејзиниот сопруг морале да ја донесат во врска со нивната ќерка да остане кај другарка, во периодот на појава на коронавирус. 

 
Ова е мојата моментална состојба. 

Aндејсон(нејзиниот маж) и јас само имавме многу тежок разговор, испраќајќи ја Ели(нејзината ќерка) за можеби еден месец ... да остане кај мојата неверојатна пријателка Анита, која дури не се двоумеше да ја задржи нашата ќерка за нас. И Ели ја сака „Мис Нита“. Ова е лицето на некој што се чувствува казнет за обидот да биде „добриот човек“. Мојата работа како медицинска сестра е токму тоа, јас никогаш не се чувствувам како да е нешто лудо или посебно или заслужува признанија. 

Aндејсон се чувствува исто како лекар.(Андејсон работи како пожарникар) Но, нашите работни места се важни во моментов и за разлика од многумина, сè уште се бара од нас да работиме. И таа работа носи голем ризик од заразеност или ширење на овој проклетен вирус. Веќе бев во контакт со + ковидни пациенти, а последното нешто што сакаме да го направиме е Ели да биде опкружена со потенцијалниот вирус што би можеле да го носиме дома.

 Значи, се чувствувам казнето што сум „добар човек“. Морам да го испратам своето 3,5 годишнот дете. Јас нема да можам да ја посетам овде. Тука нема да се гушнам. Се гледаме на камаре, и тоа е тоа. Изледа еден месец, или којзнае колку долго ќе го правиме ова ... и многу од моите соработници требаше да го сторат истото. Значи, ако сте го прочитале ова досега и морате да останете дома со своите деца цел ден, сметајте го за благослов и апсолутно НЕШТО повеќе. Колку побрзо ќе завршат овие глупости, толку побрзо моето дете може да се врати дома 😭 

Краток Едит: Дозволете ми да поставам една работа исправно, зошто станавме вирални. Не се осмелувајте да ме напаѓате со коментари од типот „се ослободивте од вашето дете“, „направивте избор, имаше други опции“ или пак „нема работа што вреди да си го испраќам моето дете кај странец“. 

1. Секако дека ќе биде лош ден за вас сите што се на клиниката не се на работа, затоа што сите ги напуштија своите работни места за да останат дома со своите деца.

2. Кажи ми кои други опции имав, кога би ми разбрале? 

3. Таа е само 15 минути од нас, останувајќи кај некој што го сака и кој ја сака. Не ја оставивме без причина и не кај странец! Сите воини што ме напаѓаат на тастатурата можат да се убијат. 
administrator

Related Articles

%d bloggers like this: