fbpx
Македонец од Германија: Нема да донирам пари на државата туку директно на наш сограѓанин

Македонец од Германија: Нема да донирам пари на државата туку директно на наш сограѓанин

Министерството за здравство отвори единствена државна банкарска сметка за собирање на донации од ДИАСПОРАТРА со оглед на настанатата ситуација со Корона вирусот која го погоди целиот свет и Македонија . Ние од диаспората , немаме намера да уплакаме парични сретства на државна сметка , туку , ќе помагаме директно на оние на кои им е неопходна ваквата помош . АПЕЛИРАМ , секој од диаспората ,според своите можности и добра воља , да се потруди и да донира ДИРЕКТНО на нај загрозените . Не забравајте дека помегу другите причини е и причината што сме диаспора – лошото управување и менаџирање со народните пари во изминатите 30 години . Затоа , уште еднаш , помагајте колку можете директно на нашите сограгани ,но не преку уплата на државна сметка , министерства ,министри и политичари , заради нив сте ДИАСПОРА !!!

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: