fbpx
Моќна видео порака до сите: Не плашете се! Ќе научите што значи кога тишината зборува…

Моќна видео порака до сите: Не плашете се! Ќе научите што значи кога тишината зборува…

Оваа моќна порака деновиве кружи на социјалните мрежи, порака која за момент ќе ви ги отвори очите. Порака на која неможе да останете рамнодушни, ќе допре до сечие срце. Погледнете за што станува збор.

„Не плашете се, не сум ви непријател. Јас сум тука да ве предупредам дека живеете премногу брзо и дека сте одговорни за бавното исчезнување и смртта на планетата, не не сум јас, тоа сте вие.“

Дојдов како гласник, дозволете ми да ве спречам!

Да ве свестам, да ви ја пробудам свеста. Пожарите неможеа да ве спречат, ниту поплавите да ве запрат и земјотресите не ве спречија!

СТОП! Застанете…

Живеевте многу брзо, се натпреварувавте во се!

Ги заборавивте звуците на приците кои пеат, заборавивте на звукот од жуборењето на реката, на вашите најблиски, богатството на семејството и значењето на здравјето…

Ништо не можеше да ве спречи!

Бидете луѓе со срце, дајте и време на планетата а и на самите себе!

Дали сега ја слушате тишината како зборува?

Погледнете го видеото во продолжение со македонски превод:

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: