fbpx
Ни први април веќе не се шегува

Ни први април веќе не се шегува

Ситуацијата е сериозна нема шеги како порано денес сме на прагот на епидемија која ќе направи сериозни последици врз многу семејства.
Кога ќе размислите дека околу епидемијата штетата чини човечки живот, доволно е еден контакт со човек кој е заразен не се работи дали сте млад или стар одговорноста е голема и треба сериозно да се гледа оваа епедемија и да ве обвинуваат дека сте параноични кажете им само дека се грижите, нема ништо посилно од свест.

Штета не е само човечки живот, економиите низ светот се пред рецесија се е замрзнато се очекува нова криза по завршување на епидимијава а тоа ќе биде голем процес во кој многу луѓе ќе останат без работа ќе се трпат загуби затоа спремете некој финансии на страна штедете не знаете никогаш што може да се случи.

Она што е најгадно и неподносливо во моментов е дефинитивно профитерското во сите бизнисмени дали се работи за маски или други продукти збориме за оние кој продаваат работи кои се неопходни периодов тоа треба да се забрани со закон нечовечки е но не сите имаат свест за работите кои ги креираат.

Многу шпекулации дека ова е некој експеримент да се намали населението или видовме пред некој ден како го поврзуваат со 5г што нема никаква логика, во овој период е убаво да се храните со богати информации не да читате дневна политика или промени кои се од денес до утре гледајте малце подалеку.

Отворете го хоризонтот на информации секоја прочитана негативна информација ви прави мал % на стрес кој води кон кавги и работи кои не се произведени од вас. Запомнете тоа што го читате како вести се е реалaтивно и се менуваат со време затоа книга е одличен избор. Ова не се совети ова е една рутина која единствено може да го помине овој чуден период на адаптирање.

Не е време за забава барем не во оваа епидемија.

ДК

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: