fbpx
Потресна исповед на Наташа од Тетово | Го изгубивме татко ми, ни забранија да му отидеме на погреб

Потресна исповед на Наташа од Тетово | Го изгубивме татко ми, ни забранија да му отидеме на погреб

Таа вели дека молела да му се направи на татко ѝ тестирање за коронавирус, бидејќи ги имал сите симптоми, но никој не сакал да го тестира, а со тоа ги изложил на ризик и останатите членови на семејството.

Вчера напладне беше погребан тетовецот кој почина од коронавирусот. Него до вечното почивалиште во тетовското село Фалине не го испрати никој од најблиското семејство. Неговaте ќерка и сопруга, кои живееле заедно со него, се исто така позитивни на вирусот, и поради безбедносни мерки, не им било дозволено присуство на погребот.

Слободен печат разговараше со ќерката на починатиот, Наташа Апостоловска, која низ потресно сведоштво раскажува како е да се биде позитивен на Ковид 19, но и да се изгуби најблизок од истата болест, без можност да се види за последен пат. Со неа направивме една куса ретроспектива, што се случувало неколку дена пред да настапи смртта кај татко ѝ.

administrator

Related Articles

%d bloggers like this: