Browse By

Advertising

Category Archives: Булеварот

Не ми збори за тешко… Знам што е тешко

Не ми збори за тешко… Знам што е тешко. Сум билa таму. Сум немала. Сум ринтала за ситни пари. Ама не сум цвикала. И не сум пружила рака да одземам туѓо. Не ми збори за недостасување… Сум изгубила и јас драги луѓе. Некои ми ги

„Се чини дека дури и во ова тешко, лошо време, вреди да се биде човек“

Пред некој ден ме повикаа од пошта затоа што некој ми испратил пари. Помислив дека тоа е грешка, бидејќи не знам кој би ми испратил пари, затоа што немам некој таков, а и тешка сум мизерија, па искрено мислев дека некој ме навртува. Кога отидов

Автобусите повторно ќе поминуваат низ ГТЦ

Автобуските линии 50 и 57 повторно ќе стојат во Градскиот трговски центар. Град Скопје заедно со новото раководство на ГТЦ ќе ја враќаат автобуската станица во трговскиот оти дуќанџиите се жалеле дека немаат работата откако постојката е преместена спроти поранешна Градска болница. Автобуските линии 50

Симптоми “of being a сељак“

-Има Југо на кое е потрошено повеќе пари за озвучување и спојлери, отколку самото тоа вреди и вози со илјада на саат(барем така изгледа по рикањето на моторот) – Истиот наутро оди до продавница во папучи и на пони точаче. – Кога влегува во локал

„Сељачизамот“ во Скопје го допре своето дно !

Скопје е место каде инвалидите со колички се движат по улица , а луксузните џипови се паркирани на тротоар . Срамота ! Секој ден сме сведоци дека колите се паркираат на тротоари  но  шефот или „сељакот“ мора да го испие неговото кафенце нели сепак мора

Голотија и провокативност не е женственост !

Да ги прашам денешниве девојки… Добро што ви е ? На 99% од сликите на социјални мрежи се обидувате да изгледате како девојки од филмови за возрасни.Зошто сте толку оптеретени со вашите гради и задници ? Или ги имате или ги немате нема потреба да

Мачето кое ни ги стопли срцата

Сабајлево уште не беше тргнато мачето што вчера беше отруено кај нас пред зграда, па некој од комшиите го ставил на страна да не лежи мртво на сред плочник. Да е уште подраматично и тажно, другарчето негово, друго маалско маче, си го нашло и си

Ти мораш да знаеш ..

Многу работи треба да знаеш пред да бидеш сигурен дека ме сакаш . Мораш да знаеш што ме држи будна навечер . Зошто сум ја скратила косата ? Зошто се почесто се смеам ? Која книга највеќе ја сакам , и зошто сум плачела во

„Тато , сакам дедо мраз да ја врати мама “

Поминаа 6 месеци откако почина  тетка ми  , малата имаше 5 годинки и беше најмилото нешто што се случило  во нашата фамилија . Малото ангелче незнаеше што се случува , ме стопи еден дијалог буквално незнаев да се однесувам послем тоа што го слушнав …