Browse By

Advertising

Category Archives: Своја Приказна

Приказната за бабичката со цвеќиња ќе ви го стопи срцето

Tешко е на вакво време да бидеш по цел на отворено и така се бориш за својата егзистенција и своето парче леб. Има луѓе кои имаат здраво и среќно семејство, но за жал има и такви со чии животи судбината си поиграла на лош и

Не може едни да се борат а други да уживаат, oдам да ја одбранам Македонија!!!

Никола Пехчевски (†25) 23.06.2001 година ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ! Не мамо има многу ранети сите сме од крв и месо,треба да се смениме. Не може едни да се борат а други да уживаат. Одам да ја одбранам Македонија!!! За кого мило чедо за кого ти

Сиромаштијата го утепа доброто во секој ..

Извадок од песната Alfa ft. Vanja Lazarova – So maki sum se rodil >> Ова е мојата земја – мојата мајка во неа пеам за мојата мака. Овде се родив и пораснав со моите браќа, кои заминаа низ свет, некој не раздели. Ги гледам луѓето

Тука на Балканот се живее за минатото, затоа што нема иднина …

Капа доле за статусот на Бојан прочитајте : Овие денови читам статуси од типот: нека ме “отфренднат” сите што се согласуваат со промена на името… епа драги мои од тоа неприфаќање на туѓи ставови и мислења се “отфренднавме” и одродивме. Едните биле закочени што не

„Не го менувајте името“- Видео со премногу емоции

Македонче ако не направи да биде интересно кој ? Легендата прави како мини интервјуа од луѓе кои патуваат некаде по снимката може да види дека се во некој автобус . Луѓе од различни нации го изговараат името Република Македонија на крајот од видеото сите заедно

Приказната за стариот продавач на јајца која го промени светот

Една жена го праша старецот: “Колку ги продаваш јајцата?” Стариот продавач и одговорил: “6 денари јајце, госпоѓо. Таа му рече: “Ќе земам 6 јајца за 30 денари или ќе заминам”. Стариот продавач одговорил: “Дојдете да ги земете по цената што ја сакате. Можеби ова е

Максим донираше коса за болните деца од рак: „Им ги дадов плетенките за да не бидат тажни“

Четиригодишниот Максим Кочовски од Скопје ја донираше својата коса за перика која ќе ја користат деца болни од рак. Неговото семејство ја испрати косата на Максим во фризерски салон во Амстердам, кој веќе десет години добива донации во вид на коса од од целиот свет,

Не го споредувајте Охрид со грчките летувалишта, Охрид не е летувалиште ..

Прекрасен статус на Биљана Јаневска прочитајте : Во пресрет на летото… Не го споредувајте Охрид со грчките летувалишта, затоа што Охрид не е летувалиште туку центар на културата, писменоста и христијанството во Европа и пошироко.Не е Охрид плажата и два дуќани со гиро, ма да

Сите шмркаат, а никој не е настинат ..

Ноќниот живот во Скопје е „забеган“ дефинитивно за ова сум сигурен 100%.Тотално се сменија вредностите и начинот како тоа се „журка“, но не ме плаши моментот што е променет дури и се навикнувам вака, проблемот е што многу паметни луѓе тргнаа по лош пат. Бев

Кокаин, сепаре, и жени залетани по пари – Градот го “живее” својот максимум. 

Сабота вечер. Излезена со другарките у Сокаче. Единственото место у градов каде што луѓето знаат да уживаат. Луѓе кои имаат некакви емоции на нивните лица. Живи луѓе. Вистинска реткост у Скопје. Сокаче не е за секој. Ако си умрен у душата не си за таму,