fbpx
  • October 7, 2019

„Униформата, амблемот или беретката, не се секогаш доволни за некој да биде Волк“

Претседателот Пендаровски потврди – Полкот за специјални операции повеќе нема да постои. Ќе се трансформирал во Баталјон за специјални сили.…
  • October 2, 2019

Последните зборови на херојот: „Не ми е жал што ќе умpам, 3агинав за Македонија”

”Не ми е жал што ќе умрам, загинав за Македонија”.Во текот на транспортот, Марјанчо имал кус дијалог со лекарот што…
  • October 1, 2019

Херојско срце: „Знам дека тука ми е кpајот, однесете ме дома само да ги видам сестра ми и мајка ми“

Марјанчо Бошковски е роден на 14 јуни 1973 година во скопската населба Бутел. Најблиските го опишуваат Марјанчо како човек многу…
  • September 5, 2019

На воена вежба во Германија заминуваат 140 припадници на Армијата (КРГ)

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска-Јанковска, вршителот на должност заменик на Амбасадорот на САД во Република Македонија Џиар Литал Џон и…
  • August 18, 2019

Сведоштво за македонските војници во Иpак : Иpачаните не нарекуваа „војници на сонцето“

Ирачаните главно не поврзуваа со поранешна Југославија. Но, во Вавилон, кога кажавме дека сме Македонци, луѓето нè допираа, сакаа да…
  • August 14, 2019

Ренџерскиот баталјон доби нов командант – Ментор Саити

Денес е голем ден за Ренџерскиот баталјон. Потполковникот Блерим Исмаили ја предаде должноста командант на Ренџерскиот Баталјон на поптполковникот Ментор…
  • August 8, 2019

Македонија и Бранителите ќе ве паметат и споменуваат како храбри синови на оваа земја

На денешен ден пред точно 18 години во 9:30 часот, на автопатот Скопје – Тетово армискиот конвој составен од пет…
  • July 3, 2019

Објавен конкурсот за обука на воени пилоти во рамки на Министерство за одбрана

Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во рамки на Министерството за одбрана, денеска го објави Конкурсот за запишување на слушатели на…
  • June 11, 2019

СЕКОЈА ЧЕСТ МОМЦИ: Специјалните единици спacиле дете зaглaвeнo при тешка сообраќajка на скопската обиколница

Статус на Трајче Мешков во групата Ѕид на сообраќајниот срам во кој опишува каква била ситуацијата денес при собраќајката на…
  • May 26, 2019

Македонските ренџери заедно со балканските колеги ја оддржаа најголемата регионална воена вежба

Во Хрватска деновиве се одржува најголемата регионална воена вежба „Итен одговор 19“ (Immediate Response 19), на која учествуваат над илјада…