fbpx
  • May 15, 2019

Припадниците на Армијата повторно ја поставија спомен плочата од Карпалак

Иако пред неколку дена истата плоча која стои и го обележува еден од најгромомозните настани Карпалак беше одстранета односно демолирана…
  • May 12, 2019

Најпознатите телевизии го споделеија ова момче (ВИДЕО)

За време на воена парада едно мало момче застана и ги поздравува војниците. Секако дел од војниците не можеа да…
  • May 10, 2019

Со макотрпна работа до врвот, македонските „Ренџери“ меѓу најдобрите

Ренџерите повторно докажуваат дека само со макотрпно залагање и постојана обука може да се биде меѓу најдобрите. Од штотуку завршената…
  • January 13, 2019

Припадници на АРМ од составот на воздухопловната бригада, доставија потребни средства во отсечните села Брест и Малино маало

Припадници на АРМ од составот на воздухопловната бригада од ЗОК, со еден хеликоптер ,,Ми-17“ , во текот на вчерашниот ден,…
  • December 15, 2018

Да се биде припадник на ваква елитна Единица не е едноставна работa

Да се биде припадник на ваква елитна Единица не е едноставна работа, овие луѓе се нешто особено тие се ,,Најдобри…
  • November 11, 2018

„Есенска Бура“ на „Криволак“, армиските и полициските сили извежбуваат одговор на модерните закани

Армиските и полициските специјалци заедно со Дирекцијата за заштита и спасување и Центарот за управување со кризи, помогнати од повеќе…
  • November 9, 2018

Ви се допаѓаат новите бои на македонските хеликоптери М-17 (ВИДЕО)

Министерството за внатрешни работи по деветмесечниот ремонт ги презеде во целосно функционална состојба двете летала М-17 сопственост на македонската полиција.…
  • November 7, 2018

Полкот за специјални операции беше домаќин на највисокото воено тело (Галерија)

Полкот за специјални операции беше домаќин на највисокото воено тело, командантот на Полкот за специјални операции Методи Хаџи Јанев со…
  • November 4, 2018

Ексклузивна фотографии од новата боја на полицискиот хеликоптер Ми-17.

Двата хеликоптера ,,МИ-171Е“ кои се во составот на хеликоптерската единица на МВР се ремонтираа и добија цивилна боја. Ремонтот беше…
  • November 4, 2018

Прекрасни фотографии снимени од Хеликоптер над Скопје

На Facebook страната Македонско ВВ и ПВО, Хеликоптерска единица на МВР најдовме многу интересни фотографии поврзани со воздухопловството на нашата…