fbpx
  • June 20, 2020

„Нашол многу пари, што ги изгубил војник, цел месец се барале во охридската касарна“

Откако вчера беше објавена веста за пронајдената чанта со пари кај Рамстор, многу наши читатели ни пишаа позитивни коментари и…
  • June 16, 2020

„Во денешниве 8 починати лица од вирусот е и баба ми“

Во денешниве 8 починати лица (5 од Скопје) е и баба ми. И да, имам право да ги отерам у…
  • April 12, 2020

Колку време и да помине деновите пред Велигден нема да се сменат

Некои луѓе го памтам овој датум како вчера да се случило и ќе го носат како белег целиот свој живот…
  • April 8, 2020

Македонец од Германија: Нема да донирам пари на државата туку директно на наш сограѓанин

Министерството за здравство отвори единствена државна банкарска сметка за собирање на донации од ДИАСПОРАТРА со оглед на настанатата ситуација со…
  • April 7, 2020

Потресна исповед на Наташа од Тетово | Го изгубивме татко ми, ни забранија да му отидеме на погреб

Таа вели дека молела да му се направи на татко ѝ тестирање за коронавирус, бидејќи ги имал сите симптоми, но…
  • April 5, 2020

Јас сум медицинска сестра која се чувствува казнета во обидот да „бидам добар човек“

Девон Никол Охшл е медицинска сестра во болницата за итни случаи скоро пет години во округот Бразос, Тексас.Охшл напиша вирален…
  • April 4, 2020

Засрамете се, господа, ние самите од САД се вративме, вие не знаете државен карантин да организирате!

Да започнам со тоа дека во рок од 12 часа поминав 3 различни аеродроми во 3 различни земји и континенти…
  • April 4, 2020

„Заразени сме јас и сопругата децата ги немаме видено 15 дена: Како не ви е срам да не плукате“

„Јас сум медицинар кој чесно си ја работеше својата работа. И сопругата и јас сме заразени. За среќа млади сме…
  • April 1, 2020

Ни први април веќе не се шегува

Ситуацијата е сериозна нема шеги како порано денес сме на прагот на епидемија која ќе направи сериозни последици врз многу…
  • March 27, 2020

Секоја чест: Tаксистот Славчо бесплатно вози стари и изнемоштени лица

Превозот го врши секој ден во периодот од 7 до 10 часот. За ваквиот гест тој вели дека нема некоја…