January 21, 2020

Булевар

На вистинското место

Дали Холивуд ја украде македонската песна Зајди Зајди ?

Познатиот Холивудски филм посветен на храбрите спартанци, кои 300 на број се спротивставиле на Персиската империја има една добро позната Македонска нумера. Доколку внимателно ја слушате нумерата ќе забележите дека се работи за познатата македоска песна Зајди, Зајди. Песната е искористена за делот кога на сопругата на Леонид и соопштуваат дека кралот загинал во битката. Погледнете:

%d bloggers like this: