November 12, 2019

Булевар

На вистинското место

Топол дом за мајка и пет дечиња од градоначалникот на Кавадарци

Младата самохрана мајка Сабина од Ваташа, Кавадарци, заедно со своите пет малолетни деца зимата ќе ја помине во толоп дом, каде по долго време повторно ќе светнат сијалиците.

Во својата трошна куќарка таа нема да треба да се грижи како ќе ги преживее ладните месеци кои доаѓаат, бидејќи од денес започнува новото поглавје во нивните животи. Имено, жената која живее од помошта за трето дете и од повремени дневници кои ги заработува чистејќи по домовите низ Кавадарци, денес на свое барање се сретна со градоначалникот Митко Јанчев, кој откако виде во какви услови преживува семејството, без двоумење ја понуди својата помош.

-Нема што да се чека, ниту пак да се размислува. Се работи за мајка на пет деца, од кои некои одат и во училиште. Жената се грижи за нив, целосно им е посветена и ова семејство заслужува шанса за подобар живот. Затоа решив да им помогнам, заедно со мене ќе се вклучи и дел од бизнис секторот. Ќе се реновира нивниот дом, ќе им направиме пристојно место за живот, ќе добијат ново купатило, кујна, ново броило за електрична енергија, сите долгови ќе им бидат подмирени. Исто така, ќе ги обезбедиме сите апарати за домаќинството, машина за алишта, шпорет, фрижидер, се што е потребно за да се функционира нормално – раскажува за „Фокус” градоначалникот.

%d bloggers like this: