Еве колку пари ќе ќарите од државата после 1 јули
February 17, 2020

Булевар

На вистинското место

Еве колку пари ќе ќарите од државата после 1 јули

Од 1 јули стартува концептот за повраток на ДДВ, односно од секоја издадена фискална сметка секој граѓанин ќе има 15 отсто повраток на средствата.
Проекцијата е дека најмалку 150 милиони евра годишно ќе се вратат назад кај граѓаните. Ова е само почеток на економските мерки, а Владата најавија дека не застануваат тука и оти ќе следат и други мерки за враќање на парите назад кај граѓаните. Според проценките просечно секое семејство би добило по околу 30.000 денари.
Извор: Skopjeinfo.mk

%d bloggers like this: