November 14, 2019

Булевар

На вистинското место

Филмска акција на МВР против возачи на мотоцикли (Видео)

Поради се почестите сообраќајни прекршоци и инциденти кои ги прават возачите на мотоцики, од МВР се одлучија да им одговорат со засилена полициска контрола.

Наместо со автомобил и вработени од МВР зедоа мотоцики и со тоа во голема акција беа санкционирани голем број на прекршители на законите – возачи на мотоцикли.

-Во периодот од 19.30 на 05.09.2019 до 01.00 часот на 06.09.2019 Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје спроведе зајакната акциска контрола за откривање на прекршоци што ги прават возачи на мотоцикли.

%d bloggers like this: