October 17, 2019

Булевар

На вистинското место

,,Каква игра , каков жежок танц‘‘! (видео)

Луѓето преку танцот, играта и песната сакаат да ги искажат своите чувства. Тоа најдоро го знаеме ние од нашите народни песни и игри. Па така е скоро и во целиот свет, момчињата сакаат да ги привлечат девојките , а пак девојките момчињата. Но има и такви танци кои за наш вкус се ,,премногу жешки‘‘ , а сепак се практикуваат и играат, па погледнете…

%d bloggers like this: