September 17, 2019

Булевар

На вистинското место

Косовскиот хуманитарец гради 100 нови куќи и храни 300 луѓе за Рамазан

Косовскиот хуманитарец Халил Кастрати продолжува со неговата хумана мисија и за време на светиот месец Рамазан.

Тој на својот фејсбук-профил најави изградба на 100 нови куќи.
– Ве известуваме дека започнува изградбата на 15 нови куќи. Ова се првите 15 куќи на третиот ден од Рамазан, а само овој месец ќе почнеме 100 нови куќи за 100 фамилии што имаат потреба од нив – напиша Кастрати на „Фејсбук“.

Освен куќите, хуманитарецот и организацијата што тој ја раководи, наречена „Балкански сираци“, по повод Рамазан, соопштија дека во нивната кујна секој ден до крајот на светиот месец ќе може да се хранат 310 лица.

Кастрати им се заблагодари на сите донатори што го овозможиле тоа.

%d bloggers like this: